COCA-COLA - HELP US RECYCLE!

Coca-Cola zet grootste campagne van het jaar volledig in het teken van recycling
‘Let’s not waste this Summer’, dat is het thema van de campagne waarmee Coca-Cola in de Benelux het belang van recyclen deze zomer centraal stelt. Een door NOISE ontwikkelde campagne met een opvallende boodschap: geniet volop van de zomer met Coca-Cola, maar ga verantwoord om met de waardevolle verpakkingen.

Don’t buy Coca-Cola, if you don’t help us recycle!
De campagne start in juni met een opvallende actie in vorm van een levensgroot doek, waarbij de slogan ‘Don’t buy Coca-Cola if you don’t help us recycle’ wordt onthuld. Met die slogan maakt Coca-Cola duidelijk dat recycling van lege verpakkingen alleen succesvol kan zijn, als consumenten samen met Coca-Cola de cirkel rondmaken.

Help us recycle and win
Via de website helpusrecycleandwin.nl kunnen consumenten - vanaf eind juni tot de laatste week van september - dagelijks duurzame prijzen winnen. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen, is een foto van de verpakking – plastic fles, blikje of glazen horecafles – maken en hun locatie doorgeven. De Smart Product AI-technologie op basis van machine learning zorgt hierbij voor de herkenning van alle Coca-Cola™ producten.

Via de website krijgen de consumenten gerichte informatie over de beste manier om de verpakking in te leveren in de specifieke gemeente. Dan horen ze ook of ze een van de dagelijkse prijzen gewonnen hebben. Bij de keuze voor de prijzen die Coca-Cola dit jaar weggeeft staat duurzaamheid voorop. De hoofdprijs is een elektrische Citroën 2CV (eend) in Coca-Cola kleuren. Daarnaast verloot Coca-Cola gerecyclede fietsen en retro-polaroidcamera’s. Ook zijn er dagelijks bioscooptickets en kaartjes voor concerten te winnen.

Op de winkelvloer wordt de campagne groots ondersteund met onder meer displays, schapmaterialen en topkaarten.


NOISE is zowel verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, het ontwerp als voor de ontwikkeling van het ‘Help us recycle (and win)’ platform.

  ©2020 MAAIKE-HELENA HAZEN